Yoni is het mooiste woord voor haar juweel

Wordt het geen tijd dat we een andere benaming voor het vrouwelijk geslachtsorgaan bedenken? Want het drie letter woord dat begint met een k is ronduit k.

Laten we eerst benoemen wat we wel kunnen duiden met toepasselijke woorden. En dan gaan we uit van wat we zien als een vrouw haar benen een klein weinigje spreidt.

Yoni en high class escort

 

De blaadjes van de bloem

Vanaf haar buik naar beneden zien we eerst de venusheuvel, een naam die stamt van het Latijnse Mons veneris, de ‘heuvel van Venus’. En zoals je weet was Venus de godin van de liefde. De venusheuvel kun je zien als het voetstuk waardoor het stukje kunst nog mooier uitkomt. Op het punt waar de venusheuvel tussen de dijen verdwijnt, splitst hij zich in twee grote lippen. Precies. We hebben ons huiswerk gedaan. Dat zijn de grote schaamlippen.

Sorry dat we even stil vallen

Maar dat komt omdat die schaamlippen eruit zien om te zoenen. De binnenste of kleine schaamlippen die je de blaadjes van de bloem zou kunnen noemen, hoeft ze niet te scheren om de simpele reden dat er nauwelijks haar op groeit. En ook daar is over nagedacht door de schepper. Die schaamlippen zijn zo mooi van vorm dat schaamhaar er geen recht aan zou doen. Op het punt waar de kleine schaamlippen vlak onder de venusheuvel samenkomen, vormen zij de beschermende kap van de gevoelige eikel van de clitoris.

Je hoort het goed. Vrouwen hebben een eikel. Een eikel die acht keer zoveel zenuwuiteinden heeft en dus waarschijnlijk ook acht keer zo gevoeliger is als die van ons. Hij is alleen wel een behoorlijk stuk kleiner. Nee, niet onze eikel. Let je wel een beetje op? We begrijpen dat het lastig is om erbij te blijven, maar neem een voorbeeld aan ons. Hoe denk je dat het voor ons is om dit met jou te delen? De clitoris bestaat uit sponsachtig weefsel, dat bij opwinding gevuld wordt met bloed.

Mijnwerkerslampen en files

Maar er is wel een ander verschil en dat is dat de clitoris het enige orgaan is bij een mens dat enkel en alleen maar bestaat om seksueel genot te geven. En dan te bedenken dat wij, mannen, er altijd van beschuldigd worden seks zo belangrijk te vinden. Als ze opgewonden is, zie je pas waarom er vaak een vergelijking met een bloem wordt gemaakt. Met een beetje geduld, liefde en vocht bloeit ze helemaal op.

En dan nu de hamvraag: hoe zou je iets dat zo adembenemend mooi is moeten noemen? Poesje? Ik dacht het niet. Poesjes zijn weliswaar ook om te knuffelen, maar als je dat doet heb je wel meteen een hap haar in je mond. Vagina? Niet toereikend genoeg. De vagina is de schacht waarin twee-richtingsverkeer geldt. Van penissen en van baby’s. Penissen en baby’s bevinden zich overigens nooit op dezelfde baan en er geldt een voorrangsregel dat penissen altijd eerst mogen.

De vagina is grofweg gezegd de tunnel die wordt benut voor de liefde. Weleens van het lied Tunnel Of Love gehoord? Precies. Zou je dit dus een tunnel willen noemen? Ik dacht het niet. Als we aan tunnels denken, dan denken we aan mijnwerkerslampen en aan lange files. Komen we op kut (genoemd naar de Griekse vruchtbaarheids-godin Kunthus). Je hebt lullen en kutten. We hebben totaal geen bezwaar tegen het woord lul. Een lul is tenslotte een lul. Die van ons ziet er in ieder geval als zodanig uit.

Lekker in de mond

Maar kut? Alles is kut vandaag de dag. Je kunt een kut-bui hebben. Je kunt een kut-plaat horen. Je kunt kut gegeten hebben (voedsel wel te verstaan). En de voorspellingen op dit moment voor de wereldvrede zijn ook zwaar kut. Er zijn uitzonderingen. Als je 1 op 1 tegen haar zegt, dus zonder derden in de buurt: ‘Je kutje smaakt zo lekker’, dan zul je daar niet op worden afgerekend. Maar verder is kut een regelrechte belediging, want nogmaals: alles is kut. En als iets kut is, dan is het niet best.

De Yoni Tantra is een religieuze tekst uit Bengalen die ergens in de 11e eeuw moet zijn geschreven door een nog grotere liefhebber dan wij. In dat geschrift wordt de yoni, Sanskrit voor het vrouwelijk geslachtsdeel, op Goddelijke wijze vereerd. Zo’n vijf jaar geleden schreef Rufus C. Camphausen The Yoni: Sacred Symbol of Female Creative Power, een boek dat we je, tenminste als je geïnteresseerd bent in het onderwerp, van harte kunnen aanbevelen.

Omdat het ook een naam is die lekker in de mond ligt, heb ik nog niet zo lang geleden besloten om dit alles dus maar yoni te noemen. Yoni, yoni, yoni, als je het vaak achter elkaar zegt, zit er gewoon muziek in…

p.s. En als we toch bezig zijn: wat vind je van het woord beffen en van het woord cunnilingus? Tussen die twee lelijke uitersten zit een wereld van verschil en toch betekenen ze hetzelfde. Kunnen we daar ook iets voor bedenken? Tongstrelen? Zoetsabbelen? Zeg het maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
Scroll naar boven
Scroll naar top