JE FOTOSESSIE

You ONLY get ONE chance to make a first impression

Lieve Agent,

Het is zover! We zijn op het punt gekomen dat we gaan shooten 🙂 

We willen je er graag op attenderen dat het van cruciaal belang is dat je de tijd neemt om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Je foto’s zijn je eerste blikvanger en daarmee hèt belangrijkste onderdeel van je online visitekaartje. Lees de volgende punten dus aandachtig door, omdat deze van grote invloed zijn op je boekingskansen. 

FINANCIEEL

In verband met de bijkomende kosten is er per persoon maximaal 1X per jaar de gelegenheid om te shooten (tenzij expliciet anders afgesproken, maar dan op eigen kosten), dus is het van cruciaal belang dat je alles uit de zowel letterlijke als figuurlijke kast haalt om zo indrukwekkend mogelijk op de foto te verschijnen. Zoals overeenkomen in onze Samenwerkingsovereenkomst, kun je je aanmelden voor een fotosessie na het voldoen van een borg van €250,-. Dit borgbedrag zal worden gebruikt om eventuele verspilde onkosten te dekken. Bijvoorbeeld indien je je shoot korter dan een week van tevoren afzegt waardoor er bij ons annuleringskosten in rekening worden gebracht, óf indien je minder dan 24 uur een boeking annuleert waarvoor onze cliënt speciaal een hotelkamer heeft geboekt (een incidentele ziekmelding daargelaten). Zolang er geen aanleiding is voorgevallen voor je borg om te komen te vervallen, ontvang je deze aan het eind van onze samenwerking van ons retour volgens de bepalingen in onze Samenwerkingsovereenkomst.

 

De shoot zal zowel geklede scènes bevatten, als scènes in lingerie en (al dan niet gedeeltelijk/bedekt) naakt voor zover je je daar zelf prettig bij voelt. Tijdens de shoot willen we minimaal 3 looks in beeld brengen waarin je cliënt je hoogstwaarschijnlijk in levende lijve hoopt te aanschouwen, namelijk:

  1. hoe je eruit zou zien op het moment dat je cliënt je ontmoet. Dus in een mooie elegante avondjurk, cocktailjurkje, of business sexy kokerrokje+bloesje, en in alle gevallen gecombineerd met een paar chique killer heels.
  2. hoe je eruit zou zien wanneer je -naar mate de date vordert- in je meest oogverblindende, luxe designerlingerie verschijnt.
  3. hoe je de volgende ochtend rond zou dartelen wanneer je de nacht bent blijven slapen (denk aan oversized trui, mannenoverhemd, of een sexy doorschijnend / kanten kimono).
  4. eventueel een ‘bonus scene’ welke kenmerkend is voor jou. Denk aan een sexy fitgirl look, een dominant ogende catsuit, een fleurig hippiejurkje… Mocht je hier zelf suggesties voor hebben, laat het ons even van tevoren weten!

De shoot vindt plaats in een studio. Voor een impressie en misschien zelfs al wat inspiratie, verwijzen we je graag door naar de website van Stef Hartog.

Indien je een bleke huidskleur hebt (vooral in de winter): Ga minimaal 2 en maximaal 4 dagen voor de shoot even naar een milde zonnebank, of smeer je de ochtend van de shoot in met niet te heftige bronzing lotion. Let er in beide gevallen wel op dat er geen strepen / vlekken op je lichaam ontstaan.

Vermijd zowel de dag van de shoot als de dag vóór de shoot etenswaren waar tarwe in zit, evenals koolzuurhoudende dranken, om een opgeblazen buik te voorkomen. Let ook op voedsel waar je misschien pukkeltjes of andere reacties van kunt krijgen.

Doe de ochtend van de shoot of desnoods de avond ervoor nog even een flinke workout, met focus op je buik en billen. Dit geeft je nog nét even die extra gedefinieerde shape en strakheid.

Drink vanaf minimaal één dag van tevoren extra water. Dit laat je huid mooier stralen.

Zorg voor een goede nachtrust. Fotoshoots zijn zwaarder dan ze lijken en vermoeidheid is ook op foto’s te herkennen.

Omdat je gezicht zal worden geblurd, is het belangrijk dat het wel (vaag) zichtbaar blijft dat je ogen en een mond hebt, anders lijk je net een gezichtsloos spook. Zorg er dus voor dat je ogen (wenkbrauwen en wimpers) en lippen geaccentueerd zijn.

Zorg dat je matterende basismake-up op hebt, en neem je blush mee.

Zorg dat je op de juiste plekken geschoren/gewaxt bent.

Zorg voor verzorgde en gelakte vinger- EN teennagels (allesbehalve felroze, zwart of metallic kleuren).

Haren mooi verzorgd en gestyled (neem je steiltang / krultang mee!). Heb je van jezelf steil haar? Gooi er een mooie golfslag in. Heb je van jezelf een herkenbare slag of krullen? Steil je haar dan juist wat meer. Zo verminder je het herkenningsgevaar op je foto’s nóg meer. Let wel: zoals je je haar op je foto’s draagt, zul je het ook naar je cliënten moeten dragen. Houd hier bij je styling dus rekening mee en laat je haar niet speciaal voor de shoot door de kapper stylen. 

Nogmaals (we kunnen dit niet genoeg benadrukken): Kleding schoon, gestreken, en onbeschadigd.

Mochten er bepaalde punten zijn waarin je niet kunt voldoen of waar je je niet zeker over bent, laat het ons s.v.p. zo spoedig mogelijk weten, zodat we waar mogelijk kunnen bijspringen of adviseren.

Heb je moeite met je items uitkiezen en/of je look(s) samenstellen? Check dan ons Pinterest bord dat we speciaal in het leven hebben geroepen voor wat inspiratie (ook handig voor het uitbreiden van je werkgarderobe in de toekomst).

Wat je ook doet, neem géén kleding mee die je regelmatig in het dagelijks leven draagt, tijdens het uitgaan, of op je social media hebt staan. Zo beperk je eventueel herkenningsgevaar op je foto’s.

Neem ook zo min mogelijk zwarte kleding mee (met uitzondering van lingerie en high heels) en probeer ook donkerblauw te vermijden, omdat de achtergrond van je foto’s ook donkerblauw wordt. Neem verder minimaal het volgende mee (meer mag altijd want te veel meenemen bestaat niet), en controleer of het nog past, schoon, gestreken en onbeschadigd is:

  • Elegant: 1 elegante avondjurk (A-line), sexy business outfitje (denk aan Rachel in Suits), of een andere chique maar über-vrouwelijke en fashionable outfit waarin je vormen worden geaccentueerd.
  • 3 complete setjes hoogwaardige designerlingerie in diverse kleuren, waarvan minimaal twee met bijpassende kousen en jarretels. TIP: Heb je zelf nog geen dergelijke lingerie in huis, ga dan naar Pleasurements in de Herenstraat in Amsterdam. Je krijgt daar als Secret Agent namelijk 15% korting in de winkel. Bovendien ontvang je van ons de BTW van je eerste aankoop terug indien je dit contant afrekent en ons na afloop de kassabon overhandigt (of door het winkelpersoneel naar [email protected] laat mailen). Dat scheelt bij elkaar dus al ruim 30% op de winkelprijs! Tevens hebben we een berg (eenmalig bruikbare) kortingscodes van 10% voor al je online aankopen bij Pleasurements.
  • Een vrouwelijke / girly ochtendoutfit, zoals een sexy satijnen badjasje (chique), oversized (mannen)overhemd of trui (speels), of een kanten slipje + doorschijnend / kanten topje / kimono (schattig/sexy)
  • Een paar luxe open stiletto sandaaltjes (minimaal 9cm hoog)
  • Een paar luxe gesloten stiletto pumps (minimaal 9cm hoog)
  • Luxe doch subtiele accessoires zoals bijvoorbeeld een mooie choker of collier, armband, tasje, sjaaltje. Heb je gaatjes in je oren, doe dan absoluut een paar kleine, sierlijke oorbelletjes in.

Uiteraard is Stef een professionele glamourfotograaf en zal hij je waar nodig begeleiden bij het poseren. Toch willen we alvast enkele basistips met je delen, zodat je shoot niet onnodig lang hoeft te duren (vooral als je geen of weinig poseerervaring hebt).

Of je nu staat, zit of ligt: houd te allen tijde -ongeacht je postuur- je buik in en je borst vooruit terwijl je schouders ontspannen naar beneden blijven hangen. Zo accentueer je je vrouwelijke vormen en creëer je op subtiele wijze een verleidelijke, open houding, waardoor je uitnodigender overkomt. Oefen hier desnoods van tevoren even op voor de spiegel, zodat je je er bewust van wordt.

Probeer jezelf altijd zo lang mogelijk te maken, en let daarbij op dat vooral je nek lang blijft, anders kun je verkrampt overkomen en dat straalt onbewust negativiteit uit.

Let op een logische positie en houding van je handen en voeten.

Bij foto’s op blote voeten, sta nooit platvoets op de grond maar altijd lichtjes op je tenen, dat komt veel sierlijker over.

Tease de kijker (camera), maar op subtiele wijze. Let erop dat je niet te overdreven / cliché gaat poseren.

HEBBEN WE ER ZIN IN?

We kijken uit naar een gezellige en productieve dag! Dank je wel alvast voor je inzet en toewijding, en tot gauw!

Warme groet, Nancy & Les

nl_NL
en_GB nl_NL