Les

Home / Les

Les

Founder

Mijn naam is Les en samen met Nancy ben ik medeoprichter van Secret Agents. Van huis uit ben ik nerd en manager. Voordat ik met Secret Agents was ik zoekgedraganalyst en conversie-optimalisatie consultant, en heb ik het Europese client services team opgezet en geleid voor Google’s Europese adverteerders en partners. En ja, in het verleden ben ik ook DJ en producer geweest…

Ondanks het plezier en succes dat ik in mijn Google-tijd had, voelde het op een gegeven moment ook een beetje alsof ik geleefd werd. Toegegeven, was het geen straf om zo rond 10:00 op kantoor te kunnen komen, maar de enige reden waarom ik daarmee weg kwam was omdat ik daar dan ook dagelijks 12 uur lang bleef, om vervolgens thuis weer verder te werken. En tijdens etentjes met familie. En tijdens vakanties. En op zowel de heen- en terugweg in het vliegtuig. Je zou dus inderdaad kunnen stellen dat ik een workaholic ben, maar toen ontmoette ik Nancy. Mijn wereld veranderde.

Nancy is een meester (of moet ik zeggen meesteres, hmm?) in het relativeren, en het in perspectief plaatsen van bepaalde, ogenschijnlijk belangrijke zaken tegenover het grotere plaatje. Mijn vader groeide op in de Tweede Wereldoorlog, waardoor ik een soort overlevingsmentaliteit heb geërfd: studeren, werken en zo snel mogelijk zo veel mogelijk financiële reservers opbouwen. Van Nancy leerde ik echter waarom het leven niet altijd alleen hoeft te draaien om het maximaliseren van productiviteit, analyses, prognoses en resultaten. Hoe meer tijd ik met haar doorbracht, hoe meer ik leerde dat werk heus wel met plezier gecombineerd kan worden, zonder dat het elkaar in de weg hoeft te komen te staan. Terwijl zij stappen maakte richting het lanceren van haar eerste high-class escortbureau, merkte ik op hoe ze op een gegeven moment tegen een aantal essentiële aspecten van het ondernemen aan liep. Toevallig waren dat net de onderwerpen waarvan ik toevallig het één en ander aan expertise en ervaring had. Bovendien begon haar werkdag zich steeds meer richting de avond en nacht te verschuiven, tot aan het punt waar haar dag begon wanneer ik naar bed ging, en vice versa. We leefden volledig langs elkaar heen. Op dat moment besloot ik: We wagen de gok. Ik zegde mijn baan op, en bundelde mijn krachten met die van deze fantastische vrouw op wie ik zo gek ben. Mocht het mislukken, wist ik dat de deur open zou blijven om terug naar mijn degelijke kantoorbaan te gaan. En dan heb ik in ieder geval meer tijd met haar door kunnen brengen.

Inmiddels zijn we ruim vijf jaar verder. Gelukkig heb ik die stap terug nog steeds niet hoeven maken ¯_(ツ)_/¯

Details